DeepL's gloednieuwe LLM verslaat ChatGPT-4, Google en Microsoft op het gebied van vertaalkwaliteit (2024)

Deze blogpost in het kort:

  • Ons nieuwe ("next-gen") vertaalmodel presteert beter dan Google Translate, ChatGPT-4 en Microsoft.

  • De vertalingen die dit model maakt, hebben 2× minder bewerkingen nodig dan die van Google en 3× minder dan die van ChatGPT-4 om een vlekkeloos resultaat te produceren.

  • Dit next-gen model is gemaakt met behulp van onze eigen LLM-technologie en is getraind met hoogwaardige vertaalgegevens.

  • Het next-gen model biedt DeepLPro-gebruikers dezelfde mate van gegevensbeveiliging als ons klassieke model.

Vandaag willen we het even hebben over de kwaliteit van onze vertaalmodellen. Op onze weg naar een wereld zonder taalbarrières is het ons namelijk gelukt om een nieuw next-gen vertaalmodel samen te stellen dat in staat is om vertalingen te produceren die kwalitatief nog beter zijn dan de vertalingen die u al van ons gewend was.

Ons nieuwe taalmodel maakt gebruik van LanguageAI en geavanceerde vertaal- en schrijftechnologie om nog hoogwaardigere vertalingen te produceren dan ons klassieke model. Hierdoor zijn er minder bewerkingen nodig voor een absoluut vlekkeloos resultaat, wat leidt tot een nog hogere productiviteit van uw kenniswerkers. Deze verbeteringen zijn dus mooi meegenomen als uw bedrijf nog meer tijd en geld wil besparen tijdens het vertaalproces.

Vertaalt u regelmatig teksten vanuit het Engels naar het Duits, Japans of vereenvoudigd Chinees of omgekeerd? Dan kunt u ons nieuwe next-gen model ook nu al zelf uitproberen. Voor vertalingen van en naar het Nederlands zult u nog even moeten wachten, maar als u al een voorproefje wilt krijgen van wat dit nieuwe model te bieden heeft, dan kunt u hieronder terecht voor meer informatie.

Wat heeft ons next-gen model precies te bieden?

DeepL's gloednieuwe LLM verslaat ChatGPT-4, Google en Microsoft op het gebied van vertaalkwaliteit (1)

Er zijn een hoop redenen om enthousiast te zijn over ons nieuwe taalmodel. Hieronder zetten we de belangrijkste verbeteringen daarom graag voor u op een rijtje.

Baanbrekende technologie

Om ons next-gen taalmodel te creëren, hebben we jarenlang academisch onderzoek en krachtige AI-technologie gecombineerd met de kennis en expertise van toonaangevende taalexperts. Hierdoor hebben we het model specifiek kunnen bijbrengen hoe het moet vertalen om de meest hoogwaardige vertalingen te produceren.

Uit recente blinde tests is zelfs gebleken dat taalexperts stelselmatig de voorkeur geven aan de vertalingen van DeepL. Volgens de blinde tests geven taalexperts:

  • 1,3× vaker de voorkeur aan DeepL-vertalingen dan aan die van Google Translate.

  • 1,7× vaker de voorkeur aan DeepL-vertalingen dan aan die van ChatGPT-4.

  • 2,3× vaker de voorkeur aan DeepL-vertalingen dan aan die van Microsoft.

Maar dat is nog niet alles! Dankzij onze gespecialiseerde LLM's hebben de natuurlijk klinkende vertalingen van DeepL ook een kleiner risico op hallucinaties en verkeerde informatie. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die internationaal willen uitbreiden met behulp van een betrouwbare AI-oplossing.

In tegenstelling tot algemenere modellen die worden getraind met behulp van teksten die vrij toegankelijk zijn op het internet, maakt het nieuwe model van DeepL gebruik van een trainingscorpus dat DeepL zelf in de afgelopen zeven jaar heeft samengesteld. Hierdoor zijn de trainingsdata die DeepL gebruikt specifiek afgestemd op het schrijven en vertalen van content.

De beste AI-vertalingen op de markt

Zoals eerder al aangegeven is ons nieuwe taalmodel in staat om vertalingen te maken vanuit het Engels naar het Duits, Japans of vereenvoudigd Chinees of omgekeerd, en vergeleken met ons klassieke taalmodel zijn deze vertalingen van een nog hogere kwaliteit. Alle verbeteringen die dit nieuwe model introduceert, zorgen er zelfs voor dat onze next-gen DeepLTranslator voor de bovenstaande talencombinaties de beste AI-vertalingen produceert die op de markt verkrijgbaar zijn.

Hoe goed de kwaliteit van onze next-gen vertalingen is, werd bevestigd door middel van de voorheen genoemde blinde tests met vooraanstaande taalexperts. In deze tests werd de kwaliteit van onze LLM-vertalingen (LLM staat voor Large Language Model, dus grote taalmodellen) vergeleken met ons klassieke model, waarbij het nieuwe model bij elke test als beste uit de bus kwam:

  • De vertalingen van het next-gen model voor de talencombinatie Japans ←→ Engels zijn 1,7keer beter dan die van het klassieke model.

  • De vertalingen van het next-gen model voor Vereenvoudigd Chinees ←→ Engels zijn 1,7keerbeter dan die van het klassieke model.

  • De vertalingen van het next-gen model voor de talencombinatie Duits ←→ Engels zijn 1,4keer beter dan die van het klassieke model.

Deze verbeterde vertaalkwaliteit bespaart uw bedrijf niet alleen tijd, maar stelt uw teams ook in staat om nog efficiënter te communiceren in onze toenemend geglobaliseerde wereld.

Meer productiviteit voor minder geld

Ons next-gen model zal uw bedrijf helpen om nog meer waarde uit DeepL te halen. Uit blinde tests is namelijk gebleken dat de vertalingen van DeepL minder bewerkingen nodig hebben dan de vertalingen van onze concurrenten. Vergeleken met Google Translate hadden de vertalingen van DeepL bijvoorbeeld 2× minder bewerkingen nodig voor een vlekkeloos resultaat en vergeleken met ChatGPT-4 zelfs 3× minder.

Als uw teams dus vertalingen maken met behulp van DeepLTranslator, zijn ze minder tijd kwijt aan het vertalen en corrigeren van teksten en kunnen ze meteen aan de slag gaan met andere taken.

Uit de Total Economic Impact™ of DeepL-studie die Forrester Consulting in 2024 uitvoerde, bleek dat DeepL de vertaaltijd met 90% verkortte en de vertaalworkload met 50% verminderde, wat resulteerde in een ROI van 345%.*

Een next-gen model met vertrouwde gegevensbeveiliging

Ons next-gen taalmodel beschikt over dezelfde maatregelen voor gegevensbeveiliging als ons klassieke model. U kunt dus nog altijd rekenen op de volgende voordelen:

  • Onze eigen DeepL-datacenters

  • Onze gecertificeerde maatregelen voor compliance en gegevensbeveiliging:

    • ISO 27001-certificering

    • AVG-naleving

    • SOC 2 type 2-certificering

  • De garantie dat uw gegevens nooit zullen worden gebruikt om onze modellen te trainen zolang u bent ingelogd op DeepLPro

Hoogwaardige zakelijke communicatie

DeepL's gloednieuwe LLM verslaat ChatGPT-4, Google en Microsoft op het gebied van vertaalkwaliteit (2)

Ons next-gen model is weer een grote stap voorwaarts op onze weg naar een wereld zonder taalbarrières. Met deze aanzienlijke toename in vertaalkwaliteit ten opzichte van ons klassieke model en de vertalingen van onze concurrentie hebben we de lat voor AI-vertaaltools namelijk net weer dat beetje hoger gelegd.

Wilt u het nieuwe model zelf eens in actie zien? Dat kan! Met DeepLPro kunt u met gemak wisselen tussen ons nieuwe next-gen LLM-model en ons klassieke model.

Log dus in op uw account en probeer ons next-gen model vandaag nog uit! En als u nog geen abonnement heeft, dan is dat geen enkel probleem: in dat geval klikt u gewoon hier om het pakket te vinden dat het best bij u past.

*De studie van Forrester over DeepL werd uitgevoerd in 2024 en analyseerde ons klassieke model binnen het kader van een samengestelde organisatie.

DeepL's gloednieuwe LLM verslaat ChatGPT-4, Google en Microsoft op het gebied van vertaalkwaliteit (2024)

FAQs

DeepL's gloednieuwe LLM verslaat ChatGPT-4, Google en Microsoft op het gebied van vertaalkwaliteit? ›

Volgens de gegevens heeft de vertaling van DeepL de voorkeur : 1,3x vaker dan Google Translate. 1,7x vaker dan ChatGPT-4. 2,3x vaker dan Microsoft.

Is Chatgpt beter in vertalen dan DeepL? ›

Volgens de gegevens heeft de vertaling van DeepL de voorkeur : 1,3x vaker dan Google Translate. 1,7x vaker dan ChatGPT-4. 2,3x vaker dan Microsoft.

Is DeepL beter dan Google Translate? ›

De vertaling van DeepL is het best, gevolgd door Google Translate. Bing scoort ook bij dit fragment het minst goed. DeepL heeft de beste oplossing voor '(ver)taal- of communicatievraagstuk. ' Het stukje tussen haakjes wordt weggelaten, waardoor de tekst idiomatischer wordt en minder herkenbaar als vertaling.

Hoe DeepL gebruiken? ›

Webpagina's vertalen:
  1. Log in op uw DeepL-account.
  2. Bezoek een website die u wilt vertalen.
  3. Er verschijnt een pop-up - kies uw doeltaal en klik op Pagina vertalen.
  4. De tekst wordt automatisch in uw doeltaal vertaald terwijl u naar beneden scrollt.
Aug 1, 2024

Wat is DeepL Pro? ›

DeepL Pro geeft u onbeperkt tekstvertaling op zowel het web als in de apps. De gratis vertaler heeft beperkingen op het aantal tekens en het volume van de vertalingen. Voor talen met formele en informele aanspreekvormen kunt u met behulp van deze functie bepalen welke aanspreekvorm in uw vertaling moet worden gebruikt.

Wat is beter: Google of DeepL? ›

Voor de talen die het ondersteunt, wordt DeepL als iets nauwkeuriger beschouwd dan Google Translate . DeepL Translate heeft echter een beperkte taalkeuze in vergelijking met Google Translate en kost ook meer geld.

Is GPT-4 beter voor vertaling? ›

GPT-4 is niet alleen beter voor algemene taken dan zijn voorganger GPT-3.5, maar ook beter voor taalvertalingen .

Is DeepL niet meer gratis? ›

DeepL Pro biedt u onbeperkte tekstvertaling via zowel internet als apps. De gratis vertaler heeft beperkingen op het aantal karakters en het volume van de vertalingen .

Wat is beter dan Google Translate? ›

DeepL Translate : 's werelds meest nauwkeurige vertaler.

Is DeepL Translator veilig? ›

Wij beschermen uw gegevens met de hoogste veiligheidsmaatregelen

Alle gegevens die tussen DeepL Pro-abonnees en de DeepL-infrastructuur worden overgedragen, worden gecodeerd met behulp van de modernste TLS-codering .

Wat kost DeepL? ›

De vertaalkwaliteit van DeepL. Een factureringsmodel gebaseerd op een vaste prijs van €4,99 per maand + verbruikskosten van €0,00002 per vertaald teken. De mogelijkheid om een maandelijkse kostenbeheersingslimiet in te stellen. Geen beperking van het aantal tekens dat u per maand kunt vertalen.

Hoe goed is DeepL? ›

De netwerken van DeepL presteren consistent beter dan andere vertaalsystemen, waardoor onze vertaalmachine de beste ter wereld is. Lees verder om te zien hoe ons systeem ten opzichte van de andere systemen scoort of probeer het zelf.

Waarom werkt DeepL niet meer? ›

Als de app nog steeds niet werkt hoewel uw besturingssysteem aan de bovenstaande eisen voldoet en uw netwerkaanvragen niet geblokkeerd worden door uw firewall, VPN of proxyserver, zou u het probleem wellicht kunnen verhelpen door de app te verwijderen en vervolgens opnieuw te downloaden en te installeren.

Waarom is DeepL beter dan Google Translate? ›

DeepL rangschikt neuronen en hun verbindingen anders dan andere neurale netwerken waardoor de netwerken van DeepL een beter beeld hebben over natuurlijke taal dan diensten als Google en Microsoft.

Is DeepL een AI? ›

Ongeëvenaarde kwaliteit dankzij geavanceerde AI-technologie

Dankzij de uitzonderlijke vertaalkwaliteit die onze baanbrekende technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie behaalt, wordt DeepL onderhand gebruikt door meer dan één miljard mensen.

Is DeepL een goed bedrijf? ›

DeepL heeft een werknemersbeoordeling van 4,0 uit 5 sterren , gebaseerd op 25 bedrijfsrecensies op Glassdoor, wat aangeeft dat de meeste werknemers daar een goede werkervaring hebben. De medewerkersbeoordeling van DeepL komt overeen met het gemiddelde (binnen 1 standaarddeviatie) voor werkgevers binnen de informatietechnologiesector (3,9 sterren).

Hoe goed is ChatGPT in vertalen? ›

De vertalingen van ChatGPT blijken redelijk adequaat en worden netjes voor je ogen op het scherm uitgetikt. Maar Google Translate, dat ook ai gebruikt, doet dat sneller. De kracht van ChatGPT zit vooral in het interactieve, het antwoord geven op vragen.

Hoe goed is OpenAI-vertaling? ›

Het werkt prima voor gesproken Engels, maar vertaalt geen niet-Engels naar Engels . De OpenAI API-documentatie zegt dat het niet-Engels naar Engels vertaalt en een grote reeks talen vermeldt.

Is Chatgpt 3.5 goed voor vertaling? ›

Ik heb aan vertaalapps gewerkt met behulp van gpt, het is fenomenaal . Zeker de beste kwaliteit. Maar je zult te maken krijgen met de latentie en prestaties. Afhankelijk van het scenario is DeepL ook goed genoeg voor de meeste gevallen.

Wat is de beste vertaler? ›

Google Translate is waarschijnlijk de allerbeste vertaal-app op mobiel. Het ondersteunt meer dan 100 talen online en meer dan 50 talen offline (via typen). Het vertaalt ook dingen met je camera, zoals menu's of straatnaamborden. De app ondersteunt ook handschrift, spraakinvoer en invoer (uiteraard).

Top Articles
Så kom kriget i Ukraina till rysk mark - Dagens Eko
Program for Kongeparrets sommertogt 2024
No Hard Feelings (2023) Tickets & Showtimes
Warren Ohio Craigslist
Insidious 5 Showtimes Near Cinemark Tinseltown 290 And Xd
Grange Display Calculator
Bucks County Job Requisitions
Naturalization Ceremonies Can I Pick Up Citizenship Certificate Before Ceremony
Florida (FL) Powerball - Winning Numbers & Results
Globe Position Fault Litter Robot
Large storage units
fltimes.com | Finger Lakes Times
Nonuclub
Fredericksburg Free Lance Star Obituaries
Best Nail Salon Rome Ga
Xxn Abbreviation List 2023
Niche Crime Rate
Vanessawest.tripod.com Bundy
Hdmovie 2
Azpeople View Paycheck/W2
A Biomass Pyramid Of An Ecosystem Is Shown.Tertiary ConsumersSecondary ConsumersPrimary ConsumersProducersWhich
Tyrone Unblocked Games Bitlife
zom 100 mangadex - WebNovel
Diakimeko Leaks
The EyeDoctors Optometrists, 1835 NW Topeka Blvd, Topeka, KS 66608, US - MapQuest
Breckiehill Shower Cucumber
1145 Barnett Drive
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Cable Cove Whale Watching
Calvin Coolidge: Life in Brief | Miller Center
Earthy Fuel Crossword
No Hard Feelings Showtimes Near Tilton Square Theatre
4083519708
CVS Near Me | Somersworth, NH
Bay Focus
Dynavax Technologies Corp (DVAX)
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Ferguson Employee Pipeline
Emily Tosta Butt
Homeloanserv Account Login
Collision Masters Fairbanks
The Nikki Catsouras death - HERE the incredible photos | Horror Galore
Anonib New
Used Sawmill For Sale - Craigslist Near Tennessee
6463896344
Barber Gym Quantico Hours
Pilot Travel Center Portersville Photos
Glowforge Forum
Uncle Pete's Wheeling Wv Menu
Dcuo Wiki
Invitation Quinceanera Espanol
Supervisor-Managing Your Teams Risk – 3455 questions with correct answers
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5473

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.